Programma

Blok 1 | 11:00-12:30 

Opening: Fenna Ulichki

Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West Fenna Ulichki verwelkomt de bezoekers van het WoWA Festival met een openingswoord.

Host: Zeinab el Bouni

Spoken word artiest Zeinab el Bouni zal de dag vol enthousiasme en warmte begeleiden en presenteren. 

Monoloog: Sharifa Smith

Sharifa Smith is zangeres, actrice, maker en producer. Op jonge leeftijd begonnen als danseres, nam haar creatieve pad vele wendingen en vond zij zichzelf, soms genoodzaakt, op carrièrevlak meerdere malen opnieuw uit. Want wat begon als een brandend verlangen om op het podium te staan blijkt in de realiteit veel meer te zijn dan dat: Een koorddans tussen een passie/roeping en het zelfstandig ondernemerschap.

Presentatie: Saskia Selen

Saskia houdt zich bezig met de culturele sector via haar werk bij MusicalMakers, waar zij meer over zal vertellen tijdens haar presentatie. MusicalMakers biedt makers een platform en ruimte voor experimenten en verdieping, binnen het veld van musicals. Ze staan voor gelijkwaardigheid, plezier en ontspanning. MusicalMakers is een thuis waar je jezelf mag en kan zijn.

Panelgesprek: Hoe kan kunst en cultuur ons helpen mentaal sterk te blijven?

Fenna Ulichki, Cherouq M’jahad, Sharifa Smith en Saskia Selen zullen een panelgesprek voeren over het belang van kunst en cultuur en hoe dit ons kan helpen om mentaal sterk te blijven.

Zang: Sharifa Smith

Sharifa Smith is naast actrice, maker en producer ook zangeres en ze zal het eerste blok eindigen met haar prachtige zangkunsten.

Blok 2 | 13:30-15:30

Workshop: Stylen met Dress for Success

Wil jij er professioneel en goed uit zien tijdens je sollicitatie? Dan wil je de workshop van Dress for Success niet missen! Zij zullen jou laten zien hoe je je het beste kan kleden voor de gelegenheid.  Zij zullen jou meenemen op reis naar de perfecte outfit voor een zelfverzekerde uitstraling!

Workshop: Mindful goal setting met Daily Coffie

Wil jij meer leren over hoe je haalbare goals kunt op zetten deze kan bereiken? WoWA veteraan Daily Coffie zal jou laten zien hoe jij dit het beste kan doen.

Tijdens deze workshop leert Daily de deelnemers hoe ze zich snel kunnen verbinden met de juiste mindset, heartset en soulsout d.m.v. meditatie en visualisatie technieken. Ze leren doelen stellen afgestemd op hun beste energie op ten minste vijf gebieden in hun leven: persoonlijke ontwikkeling, werk/carrière, inkomen, relaties en gezondheid.

Workshop: Hoe creëer ik een safe space met Sara Alaoui-Dekker

Sara Alaoui-Dekker van Together We Rise en the Safe Space Club zal jou uitleggen hoe je dit het beste doet. Als we aan een safe space denken, is een fysieke plek of omgeving meestal het eerst wat in ons opkomt. We staan er eigenlijk zelden bij stil in hoeverre wijzelf en onze gedachtes een veilige en fijn plek zijn, terwijl we daar de meeste tijd doorbrengen. 

In deze workshop neemt Sara je mee in hoe je ervoor zorgt dat jij je eigen safe space wordt. Want dat is namelijk de eerste stap die je nodig hebt om verandering te initiëren en te behouden. Echte en blijvende verandering komt namelijk van binnen.

Workshop: Verbind met je vrouwelijke kracht met hoelahoepen

Rachaila is danseres en embodiment coach en lééft voor muziek. Sinds 2015 is zij de leading lady binnen de Sisterhoops community – een collectief van vrouwen dat de hoepel gebruikt om de connectie met hun lichaam te versterken. Ze geeft speciaal voor WoWA een energieke hoelahoep workshop waar íedereen aan mee mag doen.

Massages: Marian Schutten

Sinds 16 jaar is Marian massagetherapeut. Ze heeft haar eigen praktijk, geeft stoelmassages voor bedrijven en evenementen en begeleid mensen dmv spiritueel advies. Zij doet haar werk met veel liefde en dat is voelbaar. Je komt dankbaar van haar stoel af.

Blok 3 | 15:30-17:00

Spoken word: Kelly Briais

Kelly Briais is een allround performer opgegroeid in Amsterdam-West. Haar werk gaat over diversiteit en vrouw zijn en schijnt licht op de mooie, kwetsbare en pijnlijke kanten hiervan. Ze ziet dans, muziek, theater en poetry als voertuig van haar eigen ervaringen en hoopt op deze manier de kijker te raken en mee te nemen in haar belevingswereld. Als we de tijd nemen voor elkaars verhaal zul je zien dat je nooit alleen bent.

Panelgesprek: Hoe kunnen we financiële gezondheid van vrouwen verbeteren?

In het panelgesprek zullen Fenna Ulichki, Jasmine Sendar en Cherouq M’jahad met elkaar in gesprek gaan over de financiële gezondheid van vrouwen en hoe dit kan worden verbeterd.

Zang: Femke Smit

Femke Smit is Nederlands maar ze zingt Braziliaanse muziek alsof ze er geboren is. Misschien was het een vorig leven, misschien is het puur toeval, maar als ze Braziliaanse muziek zingt voelt ze zich thuis. Met haar vele Braziliaanse projecten drukt ze haar stempel op de Braziliaanse scene in Nederland, maar ook in Brazilië zelf timmert ze aan de weg. Haar uitbundige verschijning en de meeslepende manier van het vertolken van Samba, bossa nova en MPB maken Femke een zangeres die je echt meeneemt op een muzikale reis.

Afsluiting: Host Zeinab el Bouni en Fenna Ulichki

Host Zeinab el Bouni en stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West Fenna Ulichki zullen samen de zevende editie van het WoWA Festival feestelijk afsluiten.