Programma

Blok 1 | 11:00-12:30 

Opening: Fenna Ulichki

Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West Fenna Ulichki verwelkomt de bezoekers van het WoWA Festival 2021 met een openingswoord.

Host: Raisa Ghazi

Serial entrepreneur, host en moderator Raisa Ghazi zal de dag vol enthousiasme en warmte begeleiden en presenteren. 

Muziek: Anouk Rietveld

Anouk Rietveld was in de afgelopen jaren te zien in grote musicalproducties in binnen- en buitenland. Ze speelde in ‘Scrooge’, ‘The Bodyguard’, ‘Mamma Mia’ en ‘Hello Dolly’! Dit jaar zal ze het WoWA Festival op een muzikale manier openen.

Presentatie: Gisele Azad

Gisele Azad zal haar verhaal delen, waarin ze groeit van vluchteling naar succesvol ondernemer. Gisele werkt als creative director en consultant voor wellness, wellbeing én beauty merken. Daarnaast zet ze ook kunstprojecten op met een netwerk aan kunstenaars, in samenwerking met jongeren in asielzoekerscentra door heel Nederland. 

Presentatie: Rutger Groot Wassink

Rutger Groot Wassink is de wethouder van Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering in Amsterdam. Hij zal spreken over de visie van de kracht van vrouwen, vanuit een mannelijk perspectief.

Presentatie: Susan Leclerq van de Vrouwenrechtswinkel

Susan Leclercq van de Vrouwenrechtswinkel zal spreken over machtsongelijkheid. Bij haar werk bij de Vrouwenrechtswinkel geeft zij gratis juridisch advies aan vrouwen. Er is nog steeds veel ongelijkheid  tussen mannen en vrouwen, terwijl ieder mens gelijke kansen nodig heeft om tot gelijke rechten te kunnen komen. Daarom  hebben we een plek gecreëerd waar álle vrouwen zich welkom en gehoord voelen, in Amsterdam-West.

Dansoptreden: Team Strictly M

Het team Strictly M is de winnaar van de Muziek Best of the West! Dit jaar zullen zij optreden tijdens het WoWA Festival. Team Stricly M komt voort uit Dansschool Zeni, die binding en individiualiteit stimuleert. Ze laten ieder op hun eigen manier hun eigen identiteit, gevoel en persoonlijkheid zien.

Blok 2 | 13:30-15:20

Workshop: Zelfbeeld met Dorien van der Meer

Dorien van der Meer leert vrouwen met een negatief zelfbeeld liefdevoller naar zichzelf kijken, zodat ze met meer zelfvertrouwen in het leven staan. Tijdens haar workshop zal Dorien al haar kennis delen op het gebied van zelfbeeld verbetering.

Workshop: Schrijf in je kracht met Diana Tjin

Diana Tjin is auteur en erfgoed catalografe bij de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Tijdens het WoWA Festival zal ze een schrijfworkshop verzorgen, waarbij zij jou laat zien hoe je het beste een verhaal kan schrijven.

Workshop: Recht van de vrouw met Vrouwenrechtswinkel

Susan Leclercq van de Vrouwenrechtswinkel zal een workshop geven over de rechten van vrouwen en uitleggen wat de rechten van vrouwen zijn anno 2021. Tijdens haar workshop zal ze spreken over de machtsongelijkheid tussen man en vrouw en zal uitleg geven over wat hier aan gedaan kan worden.

Workshop: Onderhandelen met Erwin Hieltjes van de Salaristijger

Erwin Hieltjes is sociaal ondernemer en mede-oprichter van Salaristijger, een organisatie met als missie de loonkloof te dichten. Salaristijger helpt individuen bij onderhandelen en organisaties bij het meten en aanpakken van de loonkloof. Tijdens deze workshop zal hij je alle tips en tricks geven die nodig zijn bij het onderhandelen over salaris.

Documentaire: Doula’s van de Stad van Adelheid Roosen en Maasja Ooms

Een ode aan de vrouwelijke kracht. In Doula’s van de Stad volgt Adelheid Roosen’s bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaar staan voor een ander. Zij zetten hun persoonlijke ervaringen om, in een onmisbare kracht die anderen helpt en ondersteunt.

Blok 3 | 15:30-17:00

Presentatie: Rachel Rumai Diaz

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter en performance artist. Daarnaast is zij oprichter van literair platform voor intersectioneel feminisme Zus ‘n Zo, een platform dat zich richt op de zichtbaarheid van vrouwelijke schrijvers en modern zusterschap. In haar presentatie zal ze spreken over modern zusterschap en de kracht van cultuur.

Panelgesprek: Kristel Frich van Arthood Collective, Susan Leclercq van Vrouwenrechtswinkel, Rachel Rumai Diaz en Fenna Ulichki

In het panelgesprek zullen de vier dames in gesprek gaan met elkaar over stadsdeel West. Wat kan er verbeterd worden en welke rollen kunnen vrouwen hierin spelen?

Presentatie: Marieke van Doorninck

Marieke van Doorninck is wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid voor de Gemeente Amsterdam. Ze zal spreken over Women Make The City, een beweging van vrouwen die strijden voor een rechtvaardige stad waarin niemand vergeten wordt.

Afsluiting: Host Raisa Ghazi en Fenna Ulichki

Host Raisa Ghazi en stadsdeelvoorzitter Amsterdam-West Fenna Ulichki zullen samen de zesde editie van het WoWA Festival feestelijk afsluiten.