Selecteer een pagina

Programma

Het programma van 2018 maken we hier bekend

Nog even nagenieten van vorig jaar? Bekijk hier het programmaboekje van 2017.

Blok 1 | 11:00-12:30

 

Muziek: Pit Hermans
Het WoWA Festival wordt op muzikale wijze geopend door Pit Hermans. Pit geeft een tinkelende performance op haar zeldzame instrument het cimbaal, dat zij al twintig jaar bespeeld.

Opening: Fenna Ulichki
Portefeuillehouder Fenna Ulichki verwelkomt de bezoekers van het WoWA Festival met een openingswoord. Fenna Ulichki is Amsterdammer en vooral een kind van West.

Host: Jasmine Sendar
Vorig jaar speelde Jasmine een stuk uit haar theaterstuk ‘Mooi Weer’, dit jaar is Jasmine de host van het WoWa Festival.

Film: Dit ben ik!
De film Dit ben ik! gaat tijdens het Women of West festival in première. De film is een portret van drie vrouwen uit West die ondanks de tegenslagen in hun leven blijven dromen; een global Nomads Production.

Presentatie: VrouwenAcademie West
In de aanloop naar het WoWA Festival heeft VrouwenAcademie West verschillende workshops georganiseerd. De vrouwen hebben hard gewerkt aan hun werkstukken en delen het eindresultaat met de bezoekers.

Presentatie: Aytun Aydin
Aytun Aydin is de oprichtster van de Elance Academy. Elance Academy leidt kleurrijke meiden op tot sterke, inspirerende vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie. Het begon als een maatjesproject in Amsterdam-West, inmiddels coachen ze meiden verspreid over de stad.

Muziek: Karima el Fillali & Shishani
Twee zangeressen, een gitaar en een Marokkaanse guembri (basfluit) vormen de hoofdingredienten voor de intieme en soms funky muziek van dit duo.

Presentatie: Helen Kranstauber
Helen is een van de oprichters van Food Cabinet, een project- en campagnebureau in Amsterdam-West dat zich inzet voor een gezonder, eerlijker en duurzamer voedselsysteem.

Spoken Word: Tieka Masfar
Kom luisteren naar de mystieke klanken van Spoken Word voor de afsluiting van het eerste blok. Tieka Masfar treedt op als spoken word artiest van Nederland tot aan New York.

Blok 2 | 13:15-15:00

 

Zangworkshop: Kim Sutherland!
Heb jij altijd al willen leren zingen? Maar is het er nooit van gekomen…Tijdens het WoWA Festival kan je meedoen aan een heuse zangworkshop door Kim Sutherland Vocal Coach.

Buikdansworkshop: Amarah Ates – ‘From Cairo with love’!
Amarah is een internationale dans artiest en getrained door de grootste Egyptische dans- en filmsterren uit Egypte, zoals Nagua Foad en Dina.

Gezondheid: Eterische olie consult
Als bezoeker van het WoWa festival kan je genieten van een heerlijk ontspannen handmassage. Met een etherische olie naar keuze, geeft Karlijn Kolb een (korte) handmassage, waarbij de kracht van de olie samenwerkt met liefdevolle aanraking.

Gezondheid: Stoelmassage
Christa en haar collega van team Mamaste staan klaar om je een gevoel van ontspanning en een verwenmomentje te bieden. Meld je aan bij de hostesses.

Zelfportretfoto maken
In deze workshop gaan we op een eenvoudige manier met elkaar kijken hoe je op verschillende manieren in portretfoto’s kan laten zien: DIT BEN IK. N.B. Neem je mobiele telefoon mee

Gezondheid: Cosmetica maken
Tijdens de workshop zelf cosmetica maken van Nature’s Magic, maak je zelf mooie en natuurlijke verzorgingsproducten.

Identiteitcirkels maken
In een identiteitscirkel laat je zien wat jou uniek maakt en wat jij belangrijk vindt. Je maakt de cirkel levendig met tekeningen, woorden, foto’s enzovoort. Met jouw identiteitscirkel laat je zien wie je bent!

Theater: Wandelend Dagboek
Tijdens het WoWA Festival wordt je uitgenodigd om jouw wens voor Amsterdam-West op te schrijven in het levensgrote Wandelende Dagboek van Victorine Pasman.

Dansworkshop
Swingende moderne dansworkshop waarin beweging, ontmoeting en plezier voorop staan. In een aantal speelse dansopdrachten leer jij jezelf te presenteren in beweging en ervaar je de positieve kracht van dans op je zelfvertrouwen.

De CV-dokters
Ben je opzoek naar een nieuwe baan en wil je jouw cv laten nakijken, kom dan langs bij Saidja en Reineke van Randstad HR Solutions.

LinkedIn foto laten maken
Vertel je verhaal en laat jou unieke schoonheid vastleggen in een persoonlijke LinkedIn profielfoto door Martika Boers.

Kleisculptuur maken
Klei is een van de oudste uitdrukkingsvormen van de mens. Samen met kunstenaar Beth Holt wordt er een kleisculptuur gemaakt voor de Gemeente Oud-West.

Blok 3 | 15:30-17:00

 

Muziek: Laura Stavinoha
Als een van de eerste vocal live looping artiesten in Nederland werkt Laura met song based live looping: ze maak liedjes door haar stem live te samplen met een loop station.

Presentatie: Karima el Fillali
Karima el Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres en performer. Tijdens het WoWA Festival spreekt zij over locale muzikale spirituele tradities en haar werk als artiest.

Presentatie: Maancake & Jasmijn
Maria Lam en Julie Ng brengen een ode aan alle Chinese moeders in Nederland met Maancake & Jasmijn – 100 geheime recepten van Chinese moeders.

Presentatie: Ondernemen in Amsterdam-West
De initiatieven: Weekend Academie, Stichting Aminah en Stichting Iftin vertellen over wat zij doen in Amsterdam-West en worden in het zonnetje gezet.

Presentatie: Aynouk Tan
Fashion-icoon Aynouk Tan is mode-filosoof. Aynouk gaat spreken over mode en identiteit en de maatschappelijke betekenis van kleding.

Modeshow: Afriek
Speciaal voor het WoWA Festival presenteert Afriek met zeven modellen hun kleurrijke kijk op mode. Afriek brengt vakmanschap uit Rwanda en met een Afrikaanse print en met Nederlands ontwerp.

Dans: Marialuisa Lattene
Italiaanse danseres en choreografe Marialuisa Lattene zal een choreografie laten zien van haar stuk ‘Fragments’. Het stuk is gebaseerd op de zoektocht naar onze plek en identiteit in deze wereld en wat we daarmee gaan doen